HockeyNews
PLUS

Mora säkrar upp norske VM-talangen: "Har tagit enorma steg"

(27937) Noah Steen
Bildbyrån

Publicerad: 10 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Han debuterade i A-laget i slutspelet för Mora.
Nu ska Noah Steen spela VM för Norge – och har förlängt sitt kontrakt med Mora.
– Jag kommer att göra allt för att fortsätta bygga på det jag gjort från dag ett och känner mig otroligt laddad, säger Noah i ett pressmeddelande.

Efter 28 poäng på 43 matcher för Moras J20-lag lyftes Noah Steen in i HA-lagets slutspelstrupp, och där blev det braksuccé. I sin första match gjorde han mål, lika så i sin andra match. Även i sin tredje slutspelsmatch hivade Steen in pucken.

När Moras säsong tog slut efter kvartsfinal mot Modo hade forwardstalangen gjort tre mål på sina fem första matcher för seniorlaget. Dessa insatser ledde sedan till att han togs ut till den norska VM-truppen, tillsammans med bland annat lagkamraten Petter Vesterheim.

Och nu står det alltså klart att den 18-årige forwarden skrivit på ett A-lagskontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– Noah har tagit enorma steg den gångna säsongen och kommer bli en riktigt bra spelare som senior på sikt. Vi är jätteglada över att få behålla Noah i ytterligare två säsonger, säger sportchefen Andreas Hägglund.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!